Scarface

Tillsammans med Universal Studios skapade NetEnt detta spel som helt beskriver filmen i allra bästa detalj. Skådespelarnas bilder snurras fram som wilds och även i bonusspelet får man en liten glimt utav ett klipp från sjäva filmen. Filmen är från 1984 och spelets layout är skapt precis som filmen, på ett sätt som inte känns modernt men nostalgiskt. Medan du spelar denna slot så händer det extremt mycket i själva spelet och bonusrundor är de inte snåla med. Det finns både wilds, free spins-runda och ett bonusspel där du själv får vara med och påverka dina vinster genom att skjuta med olika gevär mot männen som kommer allt närmre dig – detta ökar spänningen enormt!

Skådespelarna som finns med i spelet är Elvira – free spins-läget, Tony Montana – bonusspel och Manny – nudge wilds, som välkomnar en i en riktigt generös bonusrunda. Det går verkligen inte att missa vad detta spel är baserat på, Scarface-filmen är verkligen påtaglig i denna roliga slot. Övar du tillräckligt mycket på dina skills så kan du ha turen att vinna en storvinst i bonusspelet, då det gäller att skjuta smart på dina fiender som kommer närmre och närmre. Klippet från filmen är lite brutal där Tony Montana blir skjuten och faller ner blodig rakt i en pool, inget för den känslige tittaren, men det är bara ett snabbt klipp som visas efter att du har förlorat i ditt bonusspel.

Vinstlinjer och insatser

Vinstlinjerna i Scarface videoslot spelas från vänster till höger. Du behöver få minst två symboler för att slutföra en vinnande kombination. Denna slot erbjuder 20 vinstlinjer och fem stycken hjul. Minsta summa att snurra för är endast 2 kronor med ett myntvärdet som ligger på 0,1, maxinsatsen är 1 000 kronor och här får du ett myntvärde på 5,0 och betnivå 10. Det går enkelt att justera dessa inställningar under spelets gång, för att tillfredställa ditt eget sätt att snurra på. Det är väldigt ofta som wilds, nudge wilds, bonusspel och free spins-läget kommer upp. Spänningen ökar då du har en chans att dubbla dina vinstmöjligheter. Det är ett generöst spel med rättvisa bonusar och ett roligt bonusspel.

Tema och grafik

Scarface har ett tema taget direkt ur filmen, med huvudskådespelarna och även små klipp från filmen. Det får spelaren att känna sig delaktig i själva huvudakten från filmen. Musiken höjer spänningen genom att melodin påminner om en mycket händelserik och spännande scen. Grafiken är väldigt gammaldags och det ska den absolut vara eftersom filmen är över 30 år gammal, en modern grafik hade inte tagit fram den fulländade känslan som man får under speltiden. Det går dock såklart att justera kvaliteten på grafiken i spelet genom att klicka upp fliken inställningar. NetEnt lyckas med att skapa en videoslot som verkligen är som tagen direkt ur själva Scarface-filmen, speciellt när de kända skådespelarna snurras runt och delar ut olika extra bonusar.

Bonusfunktionernas beskrivning

Under speltiden kan du vinna en generös free spin-runda med bilden på Elvira från filmen. I detta free spins-läge kan du vinna 10-15 gratissnurr som multiplicerar vinsterna. En symbol i högra hörnet visar med hur mycket dina vinster dubblas med, oftast är det x3. Skulle du ha sådan tur att du även får nudge wilds under free spins-läget så tredbubblas vinsterna du får från nudge-läget. I det otroligt roliga bonusspelet får du skjuta dina fiender som kommer närmre dig för varje skott du gör. Har du riktigt tur så byter ditt vapen skott och du kan skjuta mer än en fiende åt gången. Nudge wilds är ett litet free spins-läge på tre fria snurr.

Positiva saker

Det absolut positiva med spelet är de generösa bonusrundorna, där vinsterna kan gå från låga till höga på endast ett tryck. Spänningen i spelet är på topp med hjälp utav musiken, det känns nästan som att du är delaktig i själva filmen. Låg insats, många vinstlinjer och automatiskt spin, så att du slipper trycka på spin-knappen hela tiden.

Negativa saker

Det kunde ha vart fler vinstlinjer som ökar ens chanser till vinst. RTP (return to player) är inte så hög som den skulle kunna vara och ligger på 96,5 %. Det är väldigt svårt att ta sig in i bonusspelet.

Sammanfattning

Generösa bonustillägg i spelet och att spelet är taget som direkt ur filmen, det är vad som gör detta spel mycket unikt. Scarface-filmem framhävs tydligt i spelet, utan tvekan otroligt bra gjort utav NetEnt. Även om det är lite svårt att komma in i free spins-läget samt bonusspelet, så kommer nudge wilds otroligt ofta, där belöningen utav vinsterna kan bli mer än förväntat. Denna videoslot är anpassad för olika åldrar men speciellt för dem som gillar att spela skjutspel, då bonusrundan går ut på att skjuta dina fiender och ej få dem att komma nära dig. Ju mer du skjuter, desto mer mynt vinner du. Har du riktigt tur så byter ditt vapen till fler skott per skjutning.