Jimi Hendrix

Jimi Hendrix är en slotmaskin som NetEnt har skapat. NetEnt, som är en av de största tillverkarna av slotmaskiner online, har uppkallat detta spel efter den legendariska rockartisten. I denna slot tas du som spelare tillbaks i tiden och temat för spelet är hippie och det glada 70-talet. Det är blommor och peace-tecken blandat med gitarrer och bilder av Jimi Hendrix själv som är teamet i denna slotmaskin. Här finns goda möjligheten att vinna olika sorters respins och free spins och alla extrafunktioner i spelet är omdöpta från vad de vanligtvis heter till Jimi Hendrix-låtar. Själva sloten är uppbyggd som de flesta andra slots online med fem stycken hjul och tre rader. Över dessa finns 20 stycken vinstlinjer.

Jimi Hendrix är fullmatad med roliga extravinster som free spins och respins. I vanliga fall brukar det endast finnas ett läge för detta men här bjuds spelare på ett antal olika free spins- eller respins-lägen. Alla dessa olika spellägen tilldelas då du lyckas träffa ett visst antal symboler och de ger alla olika antal free spins. De här olika spellägena gör att du som spelare kommer få en annorlunda spelupplevelse med flera chanser till respins eller ett gäng free spins. Som du säkert förstår kan detta hjälpa dig att skapa vinnande kombinationer och därmed vinna fina priser. Det finns dock inget bonusläge i Jimi Hendrix men de olika free- och respins-lägena väger helt klart upp detta och ger en rolig spelupplevelse för alla spelare.

Vinstlinjer och insatser

Jimi Hendrix består av 20 olika vinstlinjer. Dessa kan du inte ställa in utan du måste alltid spela med allihop. Alla vinnande kombinationer som görs skapas från det vänstra hjulet till det högra. Här går det alltså inte vinna från båda hållen. Den lägsta insatsen som en spelare kan satsa på Jimi Hendrix-sloten utgörs av ett myntvärde på 0,10 spelat på nivå 1. Detta motsvarar 2 kronor per snurr. Den högsta insatsen som går att satsa på spelet utgörs av ett myntvärde på 10 spelat på nivå 10. Detta motsvarar hela 2 000 kronor per snurr. Free spins- och respins-lägena spelas med samma myntvärde som du hade innan lägena startade. Vill du ha chans att vinna högre, lönar det sig alltså att spela med högre insättning.

Tema och grafik

Jimi Hendrix-sloten är uppbyggd av spelleverantören NetEnt och denna slot ger verkligen spelaren en känsla av att befinna sig i det glada 70-talet eftersom känslan av flower power-tiden och fredssymboler genomsyrar hela spelet. Känslan ger en härlig spelupplevelse och det lite ovanliga temat är verkligen uppfriskande. Detta är en välkomponerad slot. Rocklegendens låtar hörs under spelets gång och spelets funktioner har döpts efter olika låtar. Om du är ett fan av Jimi Hendrix kommer denna slot med största säkerhet ge dig en nostalgisk känsla. Tillhör du den lite yngre skaran som inte har full koll på vem Jimi Hendrix var kan du se denna slot som allmänbildning. NetEnt har verkligen lyckats väldigt bra här!

Bonusfunktioner och free spins

Jimi Hendrix bjuder inte på något bonusspel men däremot erbjuds ett antal olika respins- och free spins-möjligheter, vilka gör att spelet blir väldigt intressant. Bland de olika funktionerna finns exempelvis respins-läget Red Guitar. Detta ger dig omsnurr och därmed chansen till en extra vinst. Det finns även olika symboler som ger olika många free spins beroende på vilken av symbolerna du lyckas träffa. Dessa är Crosstown Traffic som ger 6 free spins, Purple Haze där du som spelare kan vinna mellan 6-12 free spins och slutligen Little Wing som även denna ger mellan 6-12 free spins. Dessa free spins-lägen vinner du genom att få minst tre likadana symboler på spelbrädet på en och samma gång.

Positivt med Jimi Hendrix

Det positiva med Jimi Hendrix är att den innehåller ett flertal olika free spins- samt respins-lägen, vilket gör att spelet aldrig blir tråkigt. Det erbjuds ett stort insatsspann, vilket gör att sloten passar en rad olika spelare. NetEnt har verkligen gått all in med temat och till och med de olika spelfunktionerna är döpta efter Jimi Hendrix-låtar.

Negativt med Jimi Hendrix

Trots de härliga free- och respins-lägena saknar spelet ändå ett bonusläge. Denna slotmaskin är fullt ut uppbyggd runt temat Jimi Hendrix, vilket gör att den kanske inte passar de spelare som inte gillar hans musik så bra.

Sammanfattning

Sloten Jimi Hendrix erbjuder det mesta du som spelare kan önska dig. Här kliver du in i ett glatt 70-tal direkt när du startar spelet. Den glada stämningen infinner sig tack vare musiken blandat med de tilltalande symbolerna och du kommer snabbt fatta tycke för denna slot. Tillsammans med alla olika free spins- och respins-lägen kommer du kunna kamma hem flertalet härliga vinster och i och med att dessa lägen är så många gör det inget att ett bonusspel saknas. Allt detta sammantaget gör att Jimi Hendrix sammanfattas som en otroligt rolig och spännande slot som passar perfekt för dig som vill ta en tur tillbaka till 70-talet. Om du gillar Jimi Hendrix musik kommer du absolut älska denna rockfyllda slot!