Frankenstein

Frankenstein lanserades av NetEnt och var avsedd att enbart finnas över Halloween. Spelet skulle sedan försvinna, men Frankenstein blev så otroligt populärt att NetEnt utvecklade en mer permanent version. Versionen blev en succé och kan idag hittas på de flesta online casinon. Med denna slot blir du förflyttad till den fasansfulla historien om Frankensteins monster. Frankenstein är säkert en historia som du har hört förr. Ett ofantligt antal filmer har gjorts baserat på denna skrämmande historia om en galen doktor och hans skapade monster. Historien kom till liv för första gången 1818 i form av en skräcknovell skriven utav författaren Mary Shelley. Sloten Frankenstein är en av de mest populära spelautomaterna i NetEnts arsenal.

Denna fasansfulla spelautomat bjuder på en spännande spelupplevelse fylld med bonusfunktioner, funktioner som inte setts tidigare, och överraskande symboler. För att spelaren ska kunna få till så många vinstmöjligheter som det bara går finns där lightning wild och fire wilds. Och inte nog med att det finns dessa olika wilds, i spelet finns nämligen även scatters som innehåller multiplikatorer. I denna slot möter du inte enbart Frankenstein och hans monster, utan du får även njuta utav grymma vinster och free spins. Tack vare samarbetet mellan NetEnt och Universal Pictures har vi nu möjligheten att njuta av en spelautomat som är utöver det vanliga och där man får följa den spännande berättelsen om monstret Frankenstein.

Vinstlinjer och insatser

Frankenstein är en videoslot som spelas på de klassiska 5 hjulen, 3 rader och 20 vinstlinjer. Sloten fungerar som en vanlig spelautomat där det gäller att få olika symbolkombinationer som tillsammans skapar en vinstlinje. Den högsta insatsen som du kan göra ligger på 1 000 kronor, medan den lägsta gränsen är på 0,10 kronor. Du ställer också själv in myntvärdet som går från 0,10 till 0,50 euro. Insatsen och värdet kan ändras inför varje nytt snurr du gör. Det högsta som du kan vinna med Frankenstein jackpott är 170 000 mynt. Har du då sedan tidigare ställt in ditt myntvärde på det högsta som är 0,5 euro kan du kamma hem en vinst på 87 500 euro.

Tema och grafik

Frankenstein är designad för att efterlikna en tidig skräckfilm ifrån Hollywood, och bjuder på monstruösa vinster. Här stöter du på symboler med det välkända ansiktet Dr Frankenstein och hjärnor i burkar, men även de mer klassiska symbolerna som 9,10, J, Q, K och A. Den symbol som är värd mest är The Monster, alltså Frankensteins monster. Snurrar du fram fem av dessa vinner du 1 500 gånger din insats för den raden. På spelplanen hittar du bleka monster-människor, hjärnor och Frankenstein själv. NetEnts design har verkligen lyckats med att fånga fasan och hur skrämmande denna historia verkligen är. Tack vare de autentiska ljuden, den pricksäkra grafiken och den fängslande atmosfären kan du njuta av en fantastiskt designad spelautomat.

Bonusfunktioner – Vad bjuder Frankenstein på?

Frankenstein bjuder sina spelare på många spännande och unika bonusfunktioner som enbart finns till för att gynna dina chanser att vinna. Här finns bland annat två stycken typer av wilds. Den ena går vid namn lightning wild och kan dyka upp på hjul 2, 3 och 4. I grundspelet kommer denna wild att byta ut två eller flera utav de symboler som ligger närmast till wild. Den andra wild-symbolen går vid namn fire wild och fungerar som lightning wild. Dock kan du endast få en fire wild under free spins-rundorna. För att vinna free spins måste du snurra fram 2 eller 3 scatters som kommer att ge x antal free spins, och innehåller även en ökande multiplikator. Båda wild-symbolerna är så kallade linked wilds.

Positivt – Vad gör Frankenstein extra bra?

Frankenstein är fullpackad med fördelar som är designade för att vara till spelarens förmån. Men det som gör Frankenstein extra bra och unik är temat. Temat är välgjort grafiskt, erbjuder spänning och är alltigenom häftigt. Vad som också är värt att ta upp under positivt är de länkande wild-symbolerna som sprider sig på planen.

Negativt – Vad hade kunnat vara bättre?

Vad som kan anses vara negativt hos Frankenstein är att deras free spins-rundor är lite svåra att nå. För att nå dem behövs två eller tre scatters samtidigt, vilket är svårt att snurra fram samtidigt.

Sammanfattning

Huvudtemat i denna fantastiska spelautomat är naturligtvis Frankenstein och är en av de mest populäraste spelautomaterna som NetEnt har lanserat. Hos Frankenstein får du en spelupplevelse fylld med spänning och bonusfunktioner. Wild-symbolerna är länkade för att ge spelare så många vinstmöjligheter som det bara går. Sloten spelas på den klassiska 5 hjulen på 3 rader och innehåller 20 vinstlinjer. Hur mycket du vill satsa samt myntvärdet bestämmer du helt själv. Med en jackpott på 170 000 mynt kan du kamma hem en summa som heter duga. Frankenstein är inte en av de mest populäraste slotsen för intet. Gå in redan idag och njut av en spelupplevelse du inte snart kommer att glömma. Du kommer inte att ångra dig!