Dracula

Dracula är en relativt ny slot på marknaden då den endast funnits sedan 2015. Den är framtagen av NetEnt som ligger bakom en rad av de senaste årens populäraste spelautomater. Här reser vi tillbaka till 1800-talet och Transylvanien för att stifta bekantskap med greve Dracula. Trots att detta är en gammal historia får sloten nytt liv och känns modern tack vare den snygga grafiken och alla häftiga animationer. Spelet är baserat på den film om Dracula som lanserades 1931, där kärleken övervinner alla odds. Greve Dracula blir nämligen förälskad i en ung vacker kvinna och dessa två kommer skymta förbi på skärmen ett flertal gånger. Detta är verkligen en pulshöjande slot som vi varmt kan rekommendera.

Det vi gillar med Dracula är att den har otroligt snygga 3D-effekter som förhöjer spelupplevelsen till något alldeles extra. Visste du förresten att denna slot är ett samarbete mellan NetEnt och Universal Monsters? De har även skapat spel som Frankenstein som också blivit en stor succé. Du kommer samtidigt som du spelar upptäcka fladdermöss som flyger förbi på skärmen. Detta blandas upp med små videoklipp som får sloten att kännas som någonting alldeles speciellt och unikt. Dracula har även flera roliga bonusfunktioner som kan hjälpa dig till högre vinstchanser. Precis som de flesta andra slots finns det wild-symboler som kan dyka upp på de mellersta hjulen. Det bästa är dock free spinsen med en särskild bat-funktion.

Vinstlinjer och insatser

Dracula har en modern design med 5 hjul och 3 rader. Sloten har hela 40 vinstlinjer som kan ge dig totalt 400 gånger din insats. Det är stor variation på insats då du kan spela allt från 2 kronor per spin upp till 2 000 kronor. Detta betyder att den passar både dig som gillar att spela stort och dig som nöjer dig med att spela för lite mindre summor. Maxvinsten är på hela 80 000 mynt och trots att det inte är bäst i branschen så är det ändå en fin hacka. Längst ner på skärmen kan du ställa in din önskade insatsnivå och myntvärde och sedan är det bara att börja snurra.

Tema och grafik

Temat är som sagt historien om Dracula där greven i Transylvanien förälskar sig i en ung kvinna. Trots alla odds så uppstår kärlek mellan det udda paret. Sloten är otroligt snyggt gjord och vi är faktiskt beredda att säga att det är en av NetEnts grafiskt bästa slots någonsin. De har lyckats få fram den där gotiska och skrämmande känslan som önskas när det handlar om ett vampyrspel. Även om du inte är så förtjust i historien om Dracula kommer du kunna uppskatta denna slot. Först får vi se en introduktionsfilm där en kvinna blir jagad av en grupp fladdermöss. Väl inne i spelet sitter Dracula själv och är redo att hålla oss sällskap samtidigt som vi spelar.

Bonusfunktioner och free spins

Det finns flera olika bonusfunktioner i Dracula som gör det extra spännande att spela. När som helst kan Dracula förvandla sig till ett gäng fladdermöss som omvandlas till matchande symboler på skärmen. Hur många fladdermöss du får bestäms av slumpen. Du kan också aktivera klassiska free spins genom att få greven och hans kvinna på hjul två och fyra. Du får alltid 10 stycken gratisrundor men har chansen till fler tack vare den nya symbolen på hjul tre. I så fall kommer du få ytterligare två stycken spins. Här har du också möjlighet att få fladdermusfunktionen och alla 20 symboler har möjlighet att omvandlas till en och samma. Du kanske förstår att detta kommer ge ett rejält klirr i kassan.

Vad är positivt med Dracula?

Det är en snygg slot som bjuder på allt från en introduktionsfilm till 3D-effekter och andra roliga detaljer. Fladdermusläget som aktiveras slumpmässigt och ger dig chansen att fylla en stor del av spelplanen med en och samma symbol är en kul funktion. Det är stor variation på insatser, vilket gör att spelet passar många spelare.

Vad kunde gjorts bättre?

Det kan vara svårt att aktivera free spinsen och ibland kan du behöva spela länge innan du får de 10 gratisrundorna. Sloten betalar relativt ofta men det är svårt att träffa de där riktigt stora summorna.

Sammanfattning

Dracula bjuder på ett spännande äventyr och vi kan bara konstatera att NetEnt återigen lyckats skapa en spelupplevelse utöver det vanliga. Oavsett vad du är för typ av spelare kommer du uppskatta Dracula och alla häftiga specialeffekter. Vi rekommenderar denna slot till alla som vill testa på ett annorlunda och roligt spel. Även om du inte gillar historien om Dracula är det svårt att inte älska denna slot. Skulle du inte vara helt övertygad ännu kan du alltid prova gratisversionen som finns tillgänglig på de flesta casinon. Vi vill ge sloten ett extra plus för den roliga bonusfunktionen som kallas fladdermusläget som gör att även grundomgången känns spännande. Häng med på äventyret med Dracula du också!