Agent Jane Blonde

James Bond, eller kanske hans uppdiktade figur, är känd för de flesta, det är ingen överdrift. Nu har du dessutom chansen att träffa hans kvinnliga motsvarighet Jane Blonde i en rafflande videoslot från brittiska Microgaming. Denna fröken opererar över hela världen och konkurrerar med amerikanska FBI om att lösa problemen först. Sloten är tecknad i en häftig seriestil vilket passar innehållet förträffligt. Spelet är inte helt olikt sloten Hitman från samma tillverkare, en slot som funkade bra och är mycket populär. Agent Jane Blonde är en videoslot med fem hjul och tre rader fyllda med symboler. Du satsar på en till nio insatslinjer och kan variera insatserna på flera sätt, men mer om det senare.

Det finns egentligen inte något bonusspel i denna slot men det finns en möjlighet att få 15 free spins genom att få slotens logga på minst tre ställen på hjulen. Det fina med free spinsrundan är att alla vinsterna där tripplas, de blir tre gånger så mycket värda. En liten, men inte oväsentlig detalj om bonusrundan är att det är fullt möjligt att få ytterligare 15 free spins medan du snurrar hjulen i free spins-rundan. Med hjälp av agenten själv som fungerar som wild-symbol kan vinsterna bli riktigt skapliga. Den högsta vinsten i ett snurr är satt till 10 000 mynt och då blir vinstens storlek i rena pengar helt beroende av vad du spelar med för myntvärde.

Vinstlinjer och insatser

Du kan reglera dina insatser på flera sätt i denna slot. Den har några år på nacken och kanske är det därför den inte har de typiska 243 olika sätten att vinna på, utan här gäller den mer traditionella modellen av insats- och vinstlinjer. Du kan välja att spela på en upp till nio vinstlinjer. Ju fler du satsar på, desto högre insats. Du väljer även hur många mynt du vill satsa per insatslinje och sedan hur mycket varje mynt ska vara värt. Mynten kan anta värdet 0,02 till 2,00. Det här gör att du kan variera din insats från den minsta på 0,02 med endast en insatslinje till 90,00 i den valuta du spelar i.

Tema och grafik

Visst är den här sloten lite kommen till åren men den håller faktiskt riktig bra kvalitet ändå. Den är i grunden välgjord och spelidén är helt okej men som nyfiken spelare som gärna vill testa nya spel och har gjort det saknar man de fräcka animationer som har sett dagens ljus de senaste åren. Den serieteckningsstil som symbolerna är gjorda i funkar mycket bra till formatet och slotens tema. Symbolerna är tydliga och speglar Agent Jane Blondes äventyrliga liv som spion under alla möjliga märkliga uppdrag. På hjulen ser vi damen dyka, vistas i alperna och skjuta med automatvapen, men flärden får även den plats på hjulen i form av läppstift, cocktails och flygresor.

Bonusfunktioner och free spins

I Agent Jane Blonde finns inget speciellt bonusspel men här finns en hel del trevliga specialfunktioner och du kan få en runda med free spins som ju faktiskt är en typ av bonusspel. Vi kan börja med free spins-rundan. För att komma dit måste du få minst tre scatter-symboler någonstans på hjulen. Scatter-symbolen är slotens logga och free spins-rundan ger dig alltid minst 15 fria snurr. Vinner du i free spins-rundan faller samtliga vinster ut x3, vilket innebär att dina vinster tripplas. Även vår hjälte utgör en symbol som är värd lite mer. Finns hon med på en vinnande linje är hon värd dubbelt så mycket som de andra symbolerna. Spelet har förstås en joker, eller en wild, och det är är agenten själv.

Positivt med Jane Blonde

Spelets grundidé har fungerat i 10 år och funkar ännu även om nya videoslots har kommit som är mycket mer avancerade. Bonusfunktionen som ger spelaren free spins är bra eftersom det är något flesta spelare älskar. Det är enkelt att justera sina insatser genom att välja antal insatslinjer, myntvärde och hur många mynt man vill satsa per linje.

Mindre bra med sloten

Det är lätt att tycka att grafiken är gammalmodig men spelet är tio år gammalt och när det kom var i topp. Det hade suttit fint med ett bonusspel. De 243 vinstlinjerna vi är vana med från Microgaming finns inte.

Sammanfattning

Agen Jane Blonde har nu 10 år på nacken men finns kvar på flera svenska casinon då sloten fortfarande är populär bland spelare. Kanske för att det är en slot som är enkel att förstå utan för mycket krångel. Grafiken är helt okej om man tar hänsyn till att 10 år har gått sedan släppet. Spelidén fungerar fortfarande och spelet bygger på att du ska få minst tre scatters för att komma till free spins-rundan. Då får du 15 gratissnurr som faktiskt kan bli fler om du lyckas få flera scatters under pågående runda. I free spins-rundan ökar dina vinster med x3. Agent Jane Blonde finns med här också då hon är spelets wild och dubblar din vinst om hon är med på vinstlinjen.